15 tips om de kledingkast van je kind te ordenen voor het herfstseizoen

Een geordende kledingkast en functionele opbergruimte hebben veel voordelen. De kamer van je kind is netter, de was kun je probleemloos sorteren en je kleedt je kleintje sneller aan om naar school of de kinderopvang te gaan in de drukte van de vroege morgen.

Hier zijn 15 tips om de kledingkast van je kleintje klaar te maken voor het herfstseizoen.

De kleding sorteren

De eerste stap is om alle kleding voor het herfstseizoen op één plaats te verzamelen. Laat je kind dan alle kinderkleding en -schoenen passen om te kijken of ze nog passen. Maak een lijst van alles wat je moet kopen in een grotere maat.

Voor het koude seizoen mogen katoenen T-shirts, blouses met lange mouwen, dikke trainingspakken, een jas en een waterbestendig jumpsuit niet ontbreken.

Als je kind oud genoeg is, betrek hem of haar dan bij het sorteren van de kleding en bij het kiezen van nieuwe kleding.

Kinderkleding opbergen

Wanneer je hebt besloten welke kleding je wil houden en je de spulletjes hebt gekocht die je kleintje nodig heeft, is het tijd om ze op te bergen. Zorg ervoor dat je alleen houdt wat nodig is.

Wanneer het aankomt op kleding opbergen, zijn er een aantal trucjes om ervoor te zorgen dat de kleding minder ruimte inneemt in je kast:

-Rol de T-shirts en het ondergoed op;
-Berg blouses horizontaal op. Je vormt rijen waardoor je ze allemaal in één oogopslag kunt zien, en je pakt degene die je wil zonder dat de andere worden verplaatst;
-Vouw jeans en broeken in vieren. De eerste stap is om ze in de helft te vouwen, vervolgens vouw je ze nogmaals.

Zorg ervoor dat je dikke kleding beschermt voor insecten zoals motten. Wist je dat er natuurlijke oplossingen zijn om ze weg te houden? Bijvoorbeeld cederolie, kastanjes, lavendel en kruidnagel.

Iets anders waar je rekening mee moet houden als je kleding opruimt, is dat je kinderen erbij moeten kunnen komen. Als je je kind wil aanleren om zich alleen aan te kleden voor school of de kinderopvang, is het belangrijk dat hij of zij overal makkelijk bij kan. Als je overigens boxen of dozen nodig hebt, kies dan voor doorzichtige zodat je kunt zien wat erin zit.

Vergeet niet om de kast te decoreren! Geef de kast karakter op basis van de favoriete stijl en spullen van je kleintje. Laat je kind een thema kiezen en dan kun je schattige stickers printen die daarbij passen. Dit zal je kind motiveren om de opbergruimte opgeruimd te houden.

Recycle

Textielafval is een van de grootste veroorzakers van milieuvervuiling, na de olie-industrie. Gooi de kleren die je kleintje niet meer passen niet weg! Als de kleren nog in goede staat zijn, geef ze dan aan jongere broers en zussen, neven en nichten of andere goede vrienden. Als de kleren zijn beschadigd, zijn er organisaties of zelfs grote winkelketens die ze zullen recyclen.

Je kunt ook creatieve manieren bedenken om ze een nieuwe look te geven of ze doneren. Zoek op het internet naar een kaart van plaatselijke centra bij jou in de buurt waar je kinderkleding kunt doneren.

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Volg ons op Instagram