3 Voordelen van het spelen in de natuur

We leven in een wereld waar onze kinderen steeds minder buiten spelen. De tijd buiten doorgebracht werd vervangen door pianolessen, schaken, theaterclubs of tabletspellen, en kinderkleding lijkt meer een decoratieve dan functionele rol te hebben.

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat kinderen minder tijd buitenshuis doorbrengen dan mensen in gevangenis. De titel ging de wereld rond, drie jaar later is er toch niets veranderd. Statistieken zien er net zo alarmerend uit en het aantal gevallen van obesitas bij kinderen stijgt.

De voordelen van activiteiten in de natuur

Buitenspelen speelt een belangrijke rol in de harmonieuze en gezonde ontwikkeling van de kleine. In een tijd waarin de telefoon en de computer kinderen fascineren en ze in het net van een zittende levensstijl trekken, is het essentieel om meer aandacht te besteden aan de tijd die ze in de natuur doorbrengen. Buitenspelen helpt het kind een heleboel totaal andere vaardigheden te ontwikkelen dan die hij krijgt door binnen te spelen.

Teneinde u de kleine maximale veiligheid en comfort aanbiedt, zorgt u ervoor dat u hem in comfortabele kinderkleding kledt, die zijn bewegingen niet belemmert en hem beschermt tegen wind en regen.

1.     Tijd buiten doorgebracht vermindert het risico op bijziendheid

De erfelijke factor speelt een sleutelrol bij het verschijnen van bijziendheid, maar wetenschappers hebben ontdekt dat schone lucht en fysieke activiteit het risico op het ontwikkelen van deze aandoening kunnen verminderen. Uit een onderzoek van onderzoekers in Cambridge blijkt dat kinderen die meer tijd in de natuur doorbrengen, een lager risico op zichtproblemen hebben. Bovendien hebben artsen opgemerkt dat ze het ontstaan ​​van bijziendheid kunnen voorkomen of vertragen door buitenspelen te “voorschrijven”.

2.     Kinderen leren gemakkelijker nieuwe woorden en concepten

Kleintjes moeten zich bewegen, dingen aanraken en de omgeving verkennen met zoveel mogelijk van de vijf zintuigen. Langzaam leren ze in woorden uit te leggen wat ze ervaren, waardoor ze hun woordenschat ontwikkelen en de theoretische concepten consolideren, die ze op de kleuterschool of op school hebben geleerd.

Door buitenactiviteiten te ondernemen, zal het kind actiever zijn en meer speelruimte hebben.

3.     Spelen in de natuur met andere kinderen ontwikkelt hun sociale en risicobeoordelingsvaardigheden

Een Australische studie onder 575 kinderen van 2 tot 5 jaar liet een direct verband zien tussen buitenspelen en het leren van sociale vaardigheden. Kinderen leren niet alleen van andere volwassenen, maar ook van hun kleuterschoolcollega’s of vrienden in het park. Door met elkaar om te gaan, ontwikkelen ze vaardigheden zoals samenwerking, onderhandelen, compromissen sluiten, dingen die theoretisch buitengewoon moeilijk te leren zijn.

Bovendien zorgen schijnbaar risicovolle activiteiten, zoals bomen klimmen, over het hek springen of met stokken spelen, ervoor dat de kleine de risico’s begrijpt, dat hij leert ze te evalueren en de juiste beslissingen neemt over het nemen ervan.

Kinderen hebben fysieke uitdagingen nodig om hun energie te verbruiken, ze moeten rennen, springen, skateboarden of gewoon tijd doorbrengen in het zonlicht. Biedt de kleine, ongeacht de weersomstandigheden, minimaal twee uur per dag buitenactiviteiten. Zodat het kind op zijn gemak voelt, is het belangrijk dat u geschikte kinderkleding kiest. De iELM softshell jumpsuit is de perfecte outfit voor zulke escapades. Uw kind zal naar believen spelen en u zult genieten van zijn geluk en de schoonheid van de natuur.

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply