5 activiteiten om een kind thuis bezig te houden

Veel ouders voelen zich overweldigd na twee jaar voornamelijk in een lockdown te hebben gezeten, met daarbij de opgelegde beperkingen en het thuiswerken. Aangezien veel ouders nog terughoudend zijn om hun kinderen mee te nemen naar parken of andere buitenactiviteiten te ondernemen, is de vraag naar activiteiten binnenshuis groter dan ooit tevoren. De kleintjes zitten vol energie en ouders hebben wat hulp nodig om deze energie kwijt te komen.
Hier volgt een lijst met ideeën voor wanneer je kleintje thuis zit en niets te doen heeft:


1. Dansfeestje


Als je het gevoel hebt dat niets helpt om je peuter klaar te stomen voor een dutje, zou je een dansfeestje moeten overwegen. Zet de muziek aan, bij voorkeur de lievelingsliedjes van je kind, en… dans! Misschien vereist het flink wat uithoudingsvermogen van jouw kant, maar het kleintje zal hier bijna altijd de benodigde energie voor hebben.
Kinderen houden ervan om betrokken te zijn bij de activiteiten van hun ouders, dus een klein dansfeestje waarbij iedereen betrokken is zal jullie allemaal gelukkig maken.
Om een leuke tijd te garanderen, hebben je kinderen een geschikte outfit nodig. Kleed je kleintjes in kinderkleding van katoen, zodat ze niet zweten en niet vatbaar worden voor een verkoudheid.


2. Lees samen een boek


Voor een meer ontspannen optie kun je samen met je kind een nieuw boek uitzoeken of een dat hij of zij leuk vindt. Plan doelbewuste tijdstippen door de week heen om te lezen en breng je kind deze goede gewoonte bij. Daarnaast verbetert lezen voor het slapengaan de slaapkwaliteit.


3. Teken of schilder


Nog een goede oefening voor de geest die je kind bezig zal houden, is schilderen. Deze activiteit kan worden aangepast aan jouw omgeving en hulpmiddelen. Daarom kunnen kinderen op verschillende voorwerpen en oppervlakken schilderen.
Een paar leuke ideeën zijn schilderen met hun handen of door voorwerpen te gebruiken die ze in de natuur hebben gevonden, zoals veren, fruit of kleine stenen. Voor minder complicaties kun je altijd kiezen voor het traditionele papier. En als je ontdekt dat je kleintje een artistieke kant heeft, kun je zijn of haar schilderkunst permanent maken door een canvas te gebruiken.


4. Leuk bubbelbad


Als je tegen de tijd dat je klaar bent met werk en het huishouden nog steeds een heel energieke peuter hebt rondrennen in huis, kun je proberen hem of haar in een leuk bubbelbad te doen. Geef je kleintje wat speelgoed, een veilige douchegel voor kinderen, en houd toezicht terwijl hij of zij speelt. Als je in een gekke bui bent, kun je meespelen met je kleintje. Vindingrijke spelletjes zijn nuttig voor de hersenen van kinderen en heel vermakelijk. Deze activiteit maakt de dag van je kleintje mooi en maakt hem of haar klaar voor een goede nachtrust.
Het wordt aanbevolen om je kind in geschikte kleding te kleden, omdat een leuk bubbelbad misschien langer duurt dan een normaal bad.


5. Bouw een dekentent


Wanneer je niet naar buiten kunt, kun je thuis verschillende leuke scenario’s creëren en je kind er deel van laten uitmaken. Op deze manier kun je ‘gaan kamperen’ in je eigen huis. Bouw een tent met een deken en speel erin met je kind.
De kleintjes houden er meestal van om dit soort dingen te doen, en het zal de behoefte om naar buiten te gaan meteen verminderen. Je kunt je kleintje zelfs kleden in kinderkleding die perfect is om te gaan kamperen. Stel jullie samen voor dat jullie in de natuur zijn, de regen en wind voelen op jullie gezicht en in waterplassen spelen.


Er zijn nog vele andere geweldige ideeën om je kleine kind binnenshuis bezig te houden, maar deze behoren tot de favorieten van iedereen en helpen fantastische herinneringen te creëren.

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten