5 Kerstactiviteiten voor thuis voor kinderen en familie

Voor het eerst in lange tijd wonen ouders en kinderen (zelfs grootouders) onder hetzelfde dak. Dit is een goed moment om een sterkere band met onze familie op te bouwen.

Ook al is het misschien een beetje anders dan we hadden verwacht: de kerstvakantie is begonnen! Zelfs nu we afstand moeten houden, is er alsnog een lichtpuntje. We hebben namelijk de kans om meer tijd met onze geliefden door te brengen en te genieten van de kleine dingen in het leven.

Bovendien is het juist nu erg belangrijk voor de instelling van onze kleintjes, dat we in de kerststemming komen. Het is voor kinderen niet makkelijk om hun vriendjes minder te zien, niet meer naar school of de kinderopvang te gaan en geen buitenschoolse activiteiten meer te ondernemen.

Hier zijn enkele leuke activiteiten voor je kleintje om met de familie te ondernemen tijdens de feestdagen.

1. Kerstkaarten maken om naar je geliefden te sturen

Een manier om je kind meer verbonden te laten voelen met vrienden en familie, is door samen gepersonaliseerde wenskaarten te maken. Deze kunnen jullie vervolgens naar jullie geliefden sturen. Je kunt sjablonen op het internet downloaden, een familiefoto printen of gekleurd papier en stiften gebruiken.

Het resultaat is een mooi gebaar met emotionele waarde. Daarnaast kan je kindje zijn of haar creativiteit gebruiken.

2. Een familiefotoshoot organiseren

Haal de schattige kinderkleding en pluizige kersttruien maar uit de kast! Dit is het perfecte moment om de hele familie in matchende outfits voor de lens te krijgen en de kerstsfeer in huis te halen.

Kies het thema, verzamel enkele decoraties en laat iedereen voor de camera lachen met mok warme chocolademelk! Later zullen jullie op deze foto’s terugkijken en terugdenken aan de fijne tijd die jullie thuis samen hebben doorgebracht.

3. Een nieuwe traditie bedenken


Als je niet weet wat je moet doen tijdens de feestdagen, kun je een nieuwe kersttraditie bedenken. Van samen koken tot een filmmarathon houden, je vindt vast wel een traditie waarnaar je kleintje elk jaar weer zal uitkijken.

4. Bordspelcompetitie

Kies samen met je kind jullie lievelingsspelletjes en plan een bordspelcompetitie voor de hele familie. Vergeet de prijs voor de winnaar niet!

Dit is een goede kans om de hersenen van je kind te trainen en om ze te leren over eerlijk spelen.

5. Speelgoed doneren


Kerstmis draait om goedheid, empathie, altruïsme. Je kind kan de kerstman een handje helpen en andere kinderen een fijne kerst bezorgen. Kies speelgoed en kinderkleding om te doneren, pak alles mooi in en breng het naar een donatiepunt bij jou in de buurt.

Ondanks deze moeilijke tijd biedt Kerstmis ons een moment om na te denken over de mooie dingen en de lessen die we dit jaar hebben geleerd. We kunnen onze ‘accu’ weer eventjes opladen, zodat we het nieuwe jaar kunnen beginnen met vreugde, energie en optimisme!

Fijne feestdagen!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply