5 leuke zomeractiviteiten voor kinderen

De zomervakantie is de tijd waar veel kinderen al heel lang naar uitkijken. Dan kunnen ze de routines van alledag loslaten en ontspannen. In deze welhaast magische periode ontstaan prachtige herinneringen waar ze de rest van hun leven met plezier op terug zullen kijken.

Je kind gaat deze maanden niet naar school, maar werkt nog steeds aan zijn lichamelijke, cognitieve en sociale vaardigheden. En we weten allemaal dat spelen de beste manier is om te ontdekken en te leren. Kinderen komen in het park of tijdens vakanties met het gezin in aanraking met allerlei nieuwe situaties waarin ze weer iets essentieels bijleren.

In de zomer zijn er zoveel meer leuke dingen die ze kunnen doen: vakantie vieren met oma en opa, nog meer met vriendjes en vriendinnetjes spelen, naar de zee of de bergen gaan of nieuwe spelletjes uitproberen.

Hier zijn 5 leuke activiteiten waar je kind plezier mee gaat beleven:

Spannende paden in het avonturenpark

Eén van de leukste dingen om met het gezin te gaan doen is een weekend door te brengen in een avonturenpark. De kinderen gaan het ongelofelijk leuk vinden om urenlang te klimmen, de boomhutten te ontdekken, aan de tokkelbaan te hangen, met pijl en boog te schieten en nog veel meer. Met dit soort activiteiten worden ze lichamelijk sterker, en leren ze om zich beter te concentreren, keuzes te maken en hun angsten te overwinnen.
Kijk wel van tevoren wat de weersvoorspelling is zodat ze zoveel mogelijk tijd in de natuur kunnen doorbrengen. Geef je kinderen kleren aan waarin ze gemakkelijk kunnen bewegen en het avontuur kan beginnen!

In de zomer zijn regenbuien fantastisch

Wanneer heb je voor het laatst gewoon van een verfrissende bui genoten? Ga de volgende keer dat je de regen hoort met je kind naar buiten. Ga dansen, zingen, in de plassen stampen en beleef de tijd van je leven! Het werkt ontspannend en ook nog eens therapeutisch. Jullie kunnen ook wat eenvoudige ademhalingsoefeningen doen en tegelijkertijd de geur van het natte gras op je laten inwerken.

Om zeker te weten dat het voor je kind ook een fijne ervaring is, kun je hem of haar een waterdichte overall aandoen. Ga wanneer je weer thuiskomt in bad, drink een kopje vruchtenthee en ga tussen de zachte kussens samen een verhaaltje zitten lezen.

Naar de mooie sterrenhemel kijken en de sterrenbeelden ontdekken

De meeste kinderen zijn gefascineerd door de prachtige sterrenhemel. Daarom zijn avonden in de zomer een uitstekende gelegenheid om astronomielessen te geven. Ga naar open gebied waar je de lucht goed kunt zien en er weinig lichtvervuiling is. Installeer op je telefoon een app die je helpt om in realtime sterrenbeelden te herkennen. Neem een kleed mee om op te gaan liggen en neem voor je kind een notitieblok mee waarop hij de sterrenbeelden kan tekenen die jullie hebben gezien.

Maak een tijdcapsule en begraaf hem in de grond

Herinneringen zijn van onschatbare waarde. Deze activiteit is niet alleen leuk omdat je die samen kunt doen, op deze manier kunnen kinderen ook laten zien wat ze leuk vinden. Kies een aantal voorwerpen en foto’s die je kind het allerleukst vindt, en die ook representatief zijn voor de tijd waarin de capsule wordt gemaakt. Kies een houder om alles in te doen, doe de voorwerpen erin, sluit hem waterdicht af, doe er een sticker op met de datum waarop de houder geopend moet worden, begraaf hem en stel een herinnering in. Vergeet niet om ook een brief te schrijven met daarin de boodschap die je kind wil doorgeven aan de toekomst!

Leg zelf een kruidentuin aan

Als je je kind wilt leren hoe je moet omgaan met de aarde geef je hem met deze activiteit een les in duurzaamheid. In de basis betekent duurzaamheid dat je op een verantwoordelijk en efficiënte manier omgaat met natuurlijke bronnen. Een goede manier om het milieu te helpen is door zelf fruit, groenten en kruiden te telen.

Je kunt alvast beginnen door samen met je kind kruiden te telen in bakjes die je in huis hebt. Deze planten zijn gemakkelijker te onderhouden en daarmee een goede manier om hiermee aan de slag te gaan. Jullie maaltijden zullen een stuk lekkerder smaken met de kruiden die jullie kind zelf heeft geteeld!

De zomervakantie kan voor ouders nogal een uitdaging zijn. Kinderen willen dan misschien te lang slapen of de hele tijd televisie kijken. Daarom is het van belang dat jullie een aantal activiteiten plannen om je kind bezig te houden!

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Volg ons op Instagram