5 milieuvriendelijke gewoonten voor je kind

Kinderen zijn onze toekomst. De beslissingen die zij nemen wat betreft het milieu hebben niet alleen invloed op hun eigen leven, maar ook op het leven van toekomstige generaties. Er zijn veel kleine dingen die we in ons dagelijks leven kunnen doen om de planeet te beschermen.

Hier zijn 5 gewoonten waarmee je je kindje kunt leren om het milieu te beschermen:

1. Hergebruik de voorwerpen die je niet meer nodig hebt

De fantasie van kinderen kent geen grenzen. Elk voorwerp kan opnieuw worden gebruikt en kan in nieuw speelgoed worden veranderd. Plastic flessen en verpakkingen zijn erg schadelijk voor het milieu. Van plastic flessen kun je eenvoudig een robot of raket maken.

Je kunt ook de kleding die je kindje niet meer draagt doneren aan andere kinderen die kleding nodig hebben. Als je meerdere kinderen hebt, kun je de kleding van de oudste doorgeven aan je jongere kinderen.

2. Schakel lampen uit

Deze gewoonte kan heel eenvoudig worden aangeleerd door het goede voorbeeld te geven. Schakel de lichten uit wanneer je de kamer als laatste verlaat of wanneer er genoeg daglicht is. Zo leren je kinderen om zelf ook de lichten uit te schakelen telkens wanneer ze de kamer verlaten.

Earth Hour is het perfecte moment om een bijdrage te leveren aan wereldwijde energiebesparing. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden op de laatste zaterdag van de maand maart tussen 20:30 en 21:30 uur.

3. Plant een boom

Bomen zijn de meest waardevolle bron van zuurstof. Op deze manier kun je je kinderen leren over ontbossing en het verantwoordelijk gebruik van grondstoffen. Bovendien wordt je tuin er mooier van.

Houd bij het kiezen van een boom rekening met de soort en onder welke omstandigheden deze het beste groeit. De herfst en lente zijn hiervoor uitermate geschikt. Als je geen tuin hebt waarin je bomen kunt planten, kun je op zoek naar lokale initiatieven om bomen te planten. Geniet met je kleintje van het mooie weer en de wonderen van de natuur!

4. Maak boodschappenlijstjes

Leer je kinderen om op geordende wijze boodschappen te doen. Voedselverspilling is een probleem dat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om het milieu.

Het is een eenvoudige gewoonte met voordelen die op lange termijn merkbaar zijn. Zo kopen jij en je gezin alleen producten die nodig zijn, zodat er minder voedsel wordt verspild.

Plak plaatjes van de producten op het boodschappenlijstje om er een leuke speurtocht van te maken.

5. Gebruik de fiets of rolschaatsen

Vermijd onnodige autoritjes. Hiermee verminder je niet alleen je uitlaatgassen, maar zorg je er ook voor dat je kinderen een actieve en gezonde leefstijl hebben.

Zodra je kinderen betrokken raken bij het redden van onze planeet, kun je ervoor zorgen dat ze hun vriendjes aanmoedigen om hetzelfde te doen!

Waardering voor de natuur is de eerste stap naar het redden van de planeet!

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Volg ons op Instagram