5 tips om online kleding voor je kinderen te kopen

Voor de meesten van ons is shoppen een rustgevende bezigheid. We kunnen niet ontkennen dat het best een uitdaging is om met kleine kinderen te winkelen en ze kleding te laten passen. Kinderen vervelen zich snel, raken afgeleid door allerlei andere dingen in de winkel of willen helemaal niks passen.

Veel ouders zijn huiverig als het gaat om online kinderkleding kopen. De maten verschillen enorm en het retourbeleid en de productomschrijvingen kunnen soms wat vaag lijken. Dit alles maakt het lastig voor mensen die voor het eerst online aankopen willen doen.

Door online kleding te kopen kun je veel tijd besparen. Daarnaast kun je meer producten en prijzen vergelijken dan je met offline winkelen in een dag (of zelfs in een week) zou kunnen doen.

Om tijd te besparen heb ik de afgelopen jaren alle kleding voor mijn kleintjes online gekocht. Ik heb geleerd hoe ik me een weg moet banen door grote hoeveelheden aanbiedingen en hoe ik de kans op retourneren zo klein mogelijk houd (want dat doe ik liever niet, zelfs al is retourneren gratis).

Hier volgen de tips om zonder stress te shoppen:

1. Meet de lengte van je kind voor de juiste maat

Ik kan er niet altijd van uitgaan dat de maten die de winkel gebruikt kloppen, want sommige kledingstukken vallen groter uit dan andere. Advies op basis van leeftijd is vooral bij kleine kinderen ook geen ideale oplossing, omdat hun onderlinge lengte vaak nog erg verschilt.

Om de juiste maat te kiezen, gebruik ik altijd de maattabel van het merk. Bijvoorbeeld: om de juiste maat voor een jumpsuit van iELM te kiezen, meet ik mijn kindje van de kin tot de enkels en vergelijk ik deze lengte met de lengte van de jumpsuit.

2. Kijk hoe de kleding bij andere kinderen zit

Ik bekijk de officiële foto’s, maar ik zoek ook naar andere foto’s. Ik vind veel goede foto’s via het sociale-media-account van het merk en via gebruikers die hashtags gebruiken of het merk hebben getagd. Je kunt ook foto’s vinden in Facebook-groepen voor ouders. Het is ongelofelijk op hoeveel verschillende manieren je hetzelfde product op deze manier kunt zien. Je kunt dan zien hoe het stof valt en hoe goed de kleding bij verschillende kinderen zit. Zo kun je bepalen hoe de kleding er bij jouw kind zou uitzien.

Meer foto’s van jumpsuits van iELM zijn te vinden op onze officiële Facebook-pagina of op ons officiële Instagram-account. Je kunt meer zoeken met de hashtags #ielm of #ielmdesign.

3. Controleer alle beschikbare productdetails (materiaal, onderhoud, etc)

Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijk materiaal met een biologisch keurmerk. Deze kleding is niet bewerkt met schadelijke chemicaliën en zorgt ervoor dat de huid beter kan ademen.

Als ik op zoek ben naar waterdichte kleding weet ik dat natuurlijk materiaal geen optie is. In dat geval kies ik voor lichte, technische stoffen waardoor het kind zich vrij kan bewegen.

Kinderen worden snel vies, met name als het weer zoals nu kouder is. Daarom kies ik liever voor kleding die in de wasmachine mag.

4. Lees reviews op websites of in Facebook-groepen voor ouders

Als ik nog niet zeker weet of ik de kleding ga kopen of als ik het merk niet ken, ga ik op zoek naar meningen van andere ouders. Meestal vind ik die in Facebook-groepen waar ik lid van ben of in blogartikels.

5. Controleer het retourbeleid

Hoewel ik een hekel heb aan producten retourneren, is het soms wel nodig. Voordat ik bij een nieuwe winkel bestel, controleer ik hun retourbeleid. Ik zorg ervoor dat ik het label niet kapotmaak en dat ik het product niet was voordat ik op beschadigingen heb gecontroleerd. Vervolgens controleer ik of het past en besluit ik of ik het wil houden.

De bovenstaande stappen werken voor mij altijd. Ik heb al 5 jaar geen enkel kledingstuk voor mijn kind hoeven retourneren. Helaas geldt dat niet voor de kleding en schoenen die ik voor mezelf heb gekocht.

Welke tips heb jij als het gaat om online kleding kopen voor je kinderen?

Previous Post
Next Post

Leave a Reply