5 veilige, coronaproof activiteiten voor kinderen

In de afgelopen 7 maanden waren veel scholen en kinderopvanglocaties gesloten en moesten we allemaal wennen aan de 1,5 meter afstand. Niet alleen de opvoeding, maar ook de educatie van kinderen kwam grotendeels bij ouders op hun bordje.

De pandemie had een negatieve invloed op zowel ouders als kinderen. Kinderen konden niet naar school of de kinderopvang en konden niet naar hun (sport)club, waardoor ouders naast hun baan en huishoudelijke taken ook hun kinderen moesten helpen en vermaken.

Daarom hebben we een paar activiteiten voor kinderen bedacht die leerzaam én veilig zijn.

1. Laat je kind een nieuwe sport ontdekken

De mogelijkheden zijn eindeloos: van fietsen tot skateboarden en skeeleren. Kies een sport die jullie beiden leuk vinden en leer je kind de basis. Dan kan je kleine stuiterbal vervolgens urenlang zijn of haar vaardigheden oefenen.

Let erop dat je kind een helm draagt en kinderkleding kleren die niet in de weg zitten.

2. Geef je kind klusjes

Hier kun je heel creatief mee omgaan. Je kunt je kleine ster een van jouw klusjes geven. Zo kan het zoeken naar welke sokken bij elkaar horen heel leuk zijn. Nog een paar suggesties: de planten water geven, de hond voeren en de vacht van de kat kammen (als de kat dat toelaat).

3. Maak slijm

Wil je iets leuks maken met je kleintje? Probeer dan eens samen slijm te maken. Het is eenvoudig en je hebt er maar een paar goedkope, gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten voor nodig. Er staan verschillende recepten voor slijm online. Blijf er wel altijd bij terwijl je kind het maakt. Vervolgens kan je kind urenlang met het zelfgemaakte slijm spelen, zodat jij tijd hebt voor je eigen klusjes.

4. Ga op schattenjacht

Of je nu in een appartement of huis woont, je kunt overal een schattenjacht maken voor je kind. Daarvoor heb je alleen maar wat leuke items en veel fantasie nodig.

5. Baddertijd voor speelgoed

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Je hebt een teiltje, gootsteen of bad nodig, wat speelgoed en een spons. Voor oudere kinderen kun je wat extra’s toevoegen, bijvoorbeeld badschuim, kleurstoffen of glitters. Je kind is hier waarschijnlijk minstens een uur zoet mee, maar na de pret moet er wel even worden schoongemaakt. Je kunt dan wel op je laptop werken en tegelijkertijd op je kleintje letten.

Ook al is de huidige situatie vaak lastig en frustrerend, het is belangrijk om optimistisch te blijven. En hoe kun je beter stress verminderen dan door samen met je kinderen te spelen?

Previous Post
Next Post

Leave a Reply