Autostoeltjes en winterkleding voor je kinderen

Nu het weer kouder wordt, halen we allemaal onze winterkleding uit de kast. Kinderkleding is perfect om kinderen warm te houden terwijl ze buitenspelen. Wanneer deze kleding in een autostoeltje wordt gedragen, kan het echter gevaarlijk worden.

Autostoeltjes zijn van essentieel belang voor de veiligheid van je kleintje in de auto. Welk soort autostoeltje je ook kiest, het is belangrijk dat het op de juiste manier wordt gebruikt zodat het zoveel mogelijk bescherming biedt in geval van een ongeluk. Het stoeltje moet goed zijn bevestigd en de riempjes moeten strak zitten.

Zorg ervoor dat de riempjes strak zitten en zonder verdraaiingen in een relatief rechte lijn op het lichaam van je kind liggen. Er mogen maximaal twee vingers tussen het lichaam en de riempjes passen. Als deze ruimte groter is, gaat de bescherming die het stoeltje biedt aanzienlijk achteruit.

De meeste winterjassen creëren ruimte tussen het lichaam van het kind en de autogordels. Hierdoor is de kans groter dat het kind tijdens een ongeluk uit zijn of haar stoeltje wordt geslingerd. Op de volgende manier kun je eenvoudig testen of dit het geval is: bevestig de autogordel over de winterjas en trek daarna de jas uit om te controleren hoeveel ruimte er tussen de gordel en het kind zit.

Een andere manier om erachter te komen of de riempjes strak genoeg zitten, is de ‘knijptest’. Probeer op schouderhoogte van het kind in de gordel te knijpen. Als het hierbij mogelijk is om in de gordel te knijpen, moet de gordel strakker. Verstel de riempjes totdat je vingers bij het knijpen over de stof glijden.

Veilig en warm

Zelfs wanneer winterkleding niet gedragen kan worden in het autostoeltje, zijn er andere manieren om je kleintje veilig en warm in de auto te vervoeren.

– Gebruik laagjes. Kies voor superwarme basislaagjes, gemaakt van materiaal waarmee warmte goed wordt vastgehouden (bijvoorbeeld wol). Voeg daar een dunne maar isolerende bovenste laag aan toe. De jumpsuit van iELM voelt dun aan, maar houdt warmte erg goed vast.
– Trek dikke jassen uit. Dikke kledingstukken moeten worden uitgetrokken, aangezien de riempjes zo dicht mogelijk op het lichaam van je kind moet zitten. Je kunt de jas dan als deken gebruiken om je kind warm te houden.
– Gebruik een deken. Baby’s bewegen minder dan peuters in autostoeltjes. Je kunt een deken in de auto bewaren om over je kind te leggen nadat de riempjes zijn bevestigd. Zodra de auto is opgewarmd, kun je de deken weghalen.
– Warm de auto op voordat je instapt. Nog een mogelijkheid is om je auto voor vertrek op te warmen. Dit is ideaal als je kindje alleen op de achterbank zit en je de deken niet kunt weghalen als de auto eenmaal is opgewarmd.

Welke bovenstaande mogelijkheid je ook kiest, we wensen je een veilige reis zonder ongelukken!

Main Foto: Sharon McCutcheon on Unsplash

Previous Post
Next Post

Leave a Reply