De diversiteit van de kindermode wereldwijd

Met de evolutie van de mensheid zijn alle velden rondom de mens begonnen zich te ontwikkelen. Een van deze industrieën is de mode-industrie voor zowel volwassenen als kinderen.

Eind van de 17e eeuw omhulden mensen nog steeds hun baby’s , en de kinderkleding was sekseneutraal (de volwassen mannen droegen een zogenaamde “broekpak”). Tot 1800 droegen zowel vrouwen, als meisjes en jongens, soortgelijke, hoge taille, lichte zijden en katoenen jurken. Vervolgens werden revolutionaire kledingelementen geïntroduceerd die aangepast waren aan elk stadium van de leeftijd van het kind: kousen, genoemd ”pantalets” of ”pantaloons”, ketelpakken korsetten, geplooide rokken, kant, ruches, specifieke kleuren voor meisjes en jongens, en de rijke lijst kan doorgaan tot heden.

Deze evolutie vond gelijktijdig plaats over de hele wereld. Omdat ieder wereldhoek blijft, zelfs vandaag, nog gedefinieerd door de eigen regels, de eigen geschiedenis en cultuur, hebben zowel volwassenkleding als de kinderkleding een sterke nationale afdruk gekregen. Deze traditionele, nationale, zeer authentieke aspecten van elke plaats zijn terug te vinden in de kunst, decor, mode, architectuur, enz. De kledingkleur, de verschillende patronen die de kleding versieren, de opeenvolging van kledingstukken als ze geassembleerd of gedragen, de precies gedefinieerde rol van elk kledingstuk kan een goede exponent zijn van het traditionele en unieke element van elk land.

Er bestaat daarom een grote diversiteit in de mode-industrie wereldwijd. In de afgelopen decennia heeft comfort echter de eerste plaats veroverd in de kinderen modescène. En iELM maakt  kinderkleding die zorgt voor het gemak en de flexibiliteit bij het spelen, alsmede de welzijn en de ontspanning. Dit is het IELM desideratum: kinderen die zich op hun gemak voelen door het dragen van grappige kleding, in nauwe samenhang met hun glimlach. Wij zijn toegewijd aan de wereldwijde diversiteit en uniciteit van elk kind door de mogelijkheid om het gewenste product met zijn naam aan te passen.

De kinderkledingmarkt is in opkomst, en de toekomst qua kinderkleding klinkt goed, met het gemak van de kleintjes als kernpunt!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply