De iELM aanbeveling voor de familievakantie: Het authentieke en ontspannende eiland Cyprus

Terwijl wij droomden en vroegen ons af hoe zou het zijn om op een strand te zijn, nu, begin november hebben wij een onthulling. IN onze droom kwam ons voor een van de wonderlijke mogelijkheden om ons droom werkelijkheid te maken.

Het eiland Cyprus, het derde dichtstbevolkte eiland in de Mediterrane Zee, was voor eeuwen de ”twistappel” tussen de Grieken en de Turken, en nog meer. Van onbetwistbare schoonheid, en met een strategische positie in het Midden-Oosten, herbergt Cyprus jaarlijks duizenden toeristen die verrukt zijn door de eenvoud en authenticiteit van deze magische plek.

waterkant, promenade, ontspanning, vrije tijd

Af en toe hebben we een pauze nodig van onze herhaaldelijke activiteiten. We voelen de behoefte om ergens heen te gaan samen met onze dierbaren, waar wij kwaliteitstijd kunnen doorbrengen zonder te veel planning. Cyprus is zo’n plek, waar spontane ontspanning op de eerste plaats komt en binnen handbereik is op ieder stap. Voor een paar dagen op het eiland, bereiden wij lichte bagages, want de temperaturen nog steeds hoog zijn en het zeewater heel leuk. We vergeten niet meer bodies mee te nemen voor onze kleintjes, die zullen genieten van het fijne zand en die zullen meestal spelen op het strand. We voegen de zonnebrandcrèmes toe, en bestormen het strand!

Het Fig Tree Bay voorbereide strand

We voelen ons als uit een ansichtkaart van ergens ver weg gestuurd. De hitte is niet overdreven en laat ons allemaal kalm en ontspannen te zijn! We lachen en we bouwen zandkastelen aan de kust om ze over te geven aan de kleine golven die tegen de kust breken. Als we moe zijn, gaan we liggen we op het strandlaken en vallen we in slaap onder de aangename bries. Als we plezier willen hebben, gaan we paddleboarden of volleyballen, proberen we de mooiste foto’s maken, verkennen we het onderwaterleven, of wandelen we rond; zo gaat de dag snel voorbij, haastig om de zonsondergang te welkommen.

Krab, Cyprus, ontspanning, vrije tijd

Wisten jullie dat de lekkere halloumi kaas komt uit Cyprus? Jullie bevinden jullie in een culinaire hemel, die de verste fruit en groenten aanbiedt, alsmede vis en schal- en schelpdieren, lekker gekookt. En we moeten niet vergeten dat het Cypriotische volk beroemd is voor hun uitstekende desserts!

In de avond, besteden jullie maar een paar uur voor een wandeling door de oude haven van Limassol, die recentelijk werd uitgebreid en omgezet in een elegante marina. Ook hier vinden jullie het Limassol kasteel, verbouwd door het Ottomaanse Rijk in 1590 tot zijn huidige vorm. Omdat het begint een beetje fris te zijn, kunnen de kinderen blouses met lange mouwen dragen, anoraks of warme ketelpakken. De bedoeling is dat jullie genieten van een uitstekende mediterrane ervaring!

Dit eiland biedt aan ware kunstwerken van het milieu: verrassende zonsondergangen, die jullie kunnen visueel genieten tijdens jullie verblijf!

Ook als het maar een droom was… de positieve energie van Cyprus heeft ons al overgevallen!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply