De iELM aanbeveling voor een mini- wintervakantie: IJsland, of het Sneeuwland

Er zijn een paar droomplekken met klaverpaleizen, eindeloze koninkrijken van de ijsbloemen en oneindige, onbevlekte sneeuw. IJsland is één van deze buitengewone plaatsen. iELM beveelt een korte reis aan naar IJsland, in het witte seizoen om de buitengewone landschappen, uniek in de wereld, te bewonderen en voor het algehele gevoel van duurzaamheid en veerkracht van de overweldigend mooie winter.

Reykjavík is de charmante hoofdstad van dit eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan. Rekening houdend met het feit dat het eilandweer in de buurt van de Poolcirkel zeer grillig en veranderend is, moet de bagage van de familie warme kleren bevatten en voor de kleintjes geschikte kinderkleding, windweerstandig en waterdicht. Een bijzonder kenmerk van IJsland is de extreem harde wind. In Reykjavik mengen pittoreske, kleurrijke huisjes verrijkt door sneeuw zich perfect met hoogbouwstructuren die de toekomst oproepen (een voorbeeld kan Harpa zijn, de majestueuze constructie voor concerten en evenementen). Het panoramische uitzicht over de stad is te bewonderen van binnen de Hallgrímskirkja-kerk, een Lutherse kerk die in 1986 werd voltooid

Hallgrímskirkja, IJsland, reizen, nomaden
binnen Hallgrímskirkja, IJSland, reizen

Talrijke touroperators kunnen u begeleiden bij het organiseren van uw favoriete activiteiten: walvissen spotten, vinden en het bewonderen van Aurora Borealis (aanbevolen: Mount Kirkjufell), vissen, fotoreizen, ijsklimmen (Vatnajokull-gletsjer is de grootste, meer dan 10% van het oppervlak van het eiland is bedekt met gletsjers) en nog veel meer.

Voor een kort verblijf, goed uitgerust met kleding voor koud weer, en de kinderen gekleed in hoogwaardige buitenkleding, raadt iELM aan om het zwarte zandstrand van Vík (het dichtstbijzijnde vissersdorpje met dezelfde naam) te bezoeken, ongeveer 2 en half uur rijden vanuit de hoofdstad.

Víkzanstrans, zwarte zand, IJsland

Een ander spectaculair kenmerk dat u niet mag missen is het Strokkur-gebied, een geothermisch veld met geisers dat slechts een paar minuten verderop uitbarsten. Iets verderop weg ligt de spectaculaire waterval Gullfoss, onderdeel van de IJslandse Gouden Ring. Op de terugweg zal het Þingvellir National Park je verrassen met de veelheid aan vrije IJslandse paardjes.

IJsland, wilde paarden

Voor een dagje ontspanning kunt u een bezoek plannen aan de Blue Lagoon bij Reykjavík: baden in geothermische wateren, van een dromerige blauw, met temperaturen van ongeveer 35-40 graden Celsius, die de huid intens hydrateren. De Blue Lagoon is een instelling die gespecialiseerd is in huidbehandelingen en spa, maar het hele land wordt besprenkeld met talloze andere oasen met geothermisch water, midden in de natuur, zonder menselijke tussenkomst.

Er valt veel te zeggen over het Sneeuwland, IJsland, maar niets is vergelijkbaar met een korte expeditie naar dit sprookachtig land. Goede reis en prachtige ervaringen!

Aurora Borealis, IJsland
Previous Post
Next Post

Leave a Reply