De lekker pompoen, onze vriend in de herfst

Naast het dagelijks ontwerpen van kinderkleding, is het iELM-team constant op zoek naar, en aan het proeven verschillende facetten van het dagelijks leven. Vandaag bieden we jullie aan een reisje naar de culinaire wereld, met twee recepten die we hebben geprobeerd, heel eenvoudig, en gunstig voor zowel de kleinen als groten.

De pompoen wordt jaarlijks verklaard de ster van het seizoen in de categorie van heerlijke en gezonde groenten. Pompoengerechten zijn niet alleen lekker, maar ze helpen het lichaam het balans te houden, door de inbreng van vitamine A, provitamine A bètacaroteen, en vitamine C.

Tussen de voordelen van deze super-groente behoren: het verbeteren van de zicht en van de kwaliteit van de huid, het stimuleren van gewichtsverlies (vezelbron), het beschermen van het hartsysteem door de verlaging van LDL-cholesterol, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van spierpijn na lichamelijke inspanning, en een sneller herstel, een beter humeur (de tryptofaan antioxidant, bevat door de pompoen, is betrokken in de productie van de serotonine, het gelukshormoon).

Gevonden in de archieven van iELM, en op papier gezet, bieden wij jullie aan twee eenvoudige, lekkere en voedzame recepten: pompoen-crèmesoep en gebakken pompen met honing.

Pompoen-crèmesoep, gezondheid, gezond eten

Jullie zullen 30 minuten besteden aan het voorbereiden van deze lekkere pompoen-crèmesoep. De ingrediënten die jullie nodig hebben zijn: 800 gr pompoen, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie, 1 peper, 1 paprika, 1 selderij, 2 witte uien en 2-3 knoflookjes.

Eerst schillen wij de pompoen en snijden wij het in kleine stukjes. Wij koken het in water met zout, en voegen een paar druppels olijfolie. Zet het gas laag en laat het koken. Schil daarna alle andere groenten (de selderij, de ui, de knoflook en de peper) en voeg deze bij de pompoen. Na een beetje controleren wij of de groenen gekookt zijn, zo ja, zetten wij deze in een zeef en houden wij alleen de pompoen en de selderij, die we gaan pureren in de blender. We zullen een pompoenpuree krijgen, die wij mengen met de water waarin de groenten zijn gekookt. Wij voegen de olijfolie, zout en peper naar smaak, en vervolgens brengen wij de soep nog een keer aan de kook.

De pompoen-crèmesoep is klaar! Het kan geserveerd worden met verse broodjes, met croutons, het kan gedecoreerd worden met pittige paprikavlokken of met pompoenzaden, naar de wens.

Gebakken pompoen met honing, gezond eten, gezond dessert

De gebakken pompoen is snel klaar. Eerst de oven goed heten en de kom dekken met bakpapier. De pompoen wordt in schijven of in blokjes gesneden en de zaden verwijderd; we zetten het in de kom en bedekken wij het met een beetje olijfolie, een heel beetje nootmuskaat en grof zout. Het wordt gebakken voor 20 minuten. De geur van de gebakken pompoen zal het hele huis vullen! Voor een nog gezonder dessert, serveert de gebakken pompoen met honing, kaneel, noten of cashewnoten, naar de smaak.

Smakelijk eten!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply