De softshelljumpsuits voor kinderen onderhouden

Softshell wordt als buitenlaag gebruikt over bijvoorbeeld een laag katoen of wol. Als het koud is, kun je ook nog een trui of jasje van fleece toevoegen. De kinderjumpsuits van iELM zijn ideaal voor buitenactiviteiten als het buiten koud, nat of winderig is. Ze zijn perfect voor kindjes die graag vrij bewegen en houden van lichte kleding die veel comfort biedt. De buitenkant voelt glad aan en is slijtvast terwijl de binnenkant juist zacht is en zorgt voor vochtafdrijving.

De stof is ademend, winddicht, temperatuurregulerend én waterdicht.

Dit is de ideale keuze voor kindjes die graag in de natuur spelen; zo kunnen er het hele jaar door buiten activiteiten worden ondernomen. Of het nu de lente, herfst of winter is: ze zullen niet gaan zweten en het niet koud hebben.

Voor het wassen

Voordat je de softshelljumpsuit van je kleintje wast, lees je de instructies op het label en volg je deze op. Als je de labels meestal afknipt, zorg je ervoor dat je de labels op een veilige plaats bewaart of dat je er een foto van maakt. Klop dan al het vuil van de stof, zoals stof en modder. Het voordeel van kleding van softshell is dat deze heel eenvoudig kan worden gereinigd. Sluit de rits en stop de kleding dan in de wasmachine (als je niet handmatig wast).

Het wasproces

Naast de instructies op het label is het ook belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken zodat je het softshellmateriaal niet beschadigt:

-Was de jumpsuits op een programma met lage toeren;
-De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 40 °C;
-Gebruik geen bleek;
-Gebruik geen wasverzachter.

Drogen

Net als het wassen is het drogen redelijk eenvoudig. Aan de lucht laten drogen is het beste, ook al duurt dit langer. De waterdichte jumpsuits voor kinderen hoeven ook niet te worden gestreken.

Opbergen

De laatste stap in de wasroutine is het opbergen. Zorg ervoor dat de jumpsuits niet te lang aan een stuk nat blijven. Berg ze ook niet op op een plek waar de luchtvochtigheid te hoog is.

Het is belangrijk om te onthouden dat de jumpsuits niet volledig waterdicht zijn. Het softshellmateriaal is dan wel waterdicht, maar er kan alsnog vocht in een jumpsuit komen door bijvoorbeeld de rits en de zomen bij de broekspijpen en mouwen.

Daarnaast bevatten de iELM-jumpsuits voor kinderen geen chemicaliën, dus je kleintje wordt niet blootgesteld aan gevaar. Dit kunnen we garanderen met de OEKO-TEX® STANDARD 100-certificering. Voor het verkrijgen van deze certificering mogen geen van de 100 stoffen waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn worden gevonden in de stof. Als je meer wilt weten over de Oeko-Tex-certificering, de GOTS-certificering en het belang van chemicaliënvrije kleding, lees je ons artikel hier.

Hoe beter we zorgen voor de kleren die we dragen, hoe langer ze meegaan. Ze presteren dan beter en ze kunnen langer worden gebruikt. Dit leidt tot minder negatieve invloed op het milieu in vergelijking met het continu kopen van nieuwe kleding.

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Volg ons op Instagram