Het belang van zonbescherming voor kinderen

De zomer is eindelijk begonnen. Sommige mensen hebben de zon zo gemist, dat ze minder goed opletten. Het is belangrijk om eraan te denken dat we onze huid zo goed mogelijk tegen de schadelijke effecten van UV-straling moeten beschermen.

De huid van onze kleintjes is dunner en gevoeliger, dus let goed op dat hun huid wordt beschermd. We moeten voorkomen dat de sterke straling een verbrande huid of huidschade veroorzaakt.

Zonbescherming is essentieel op elk moment dat je kindje buiten is, niet alleen wanneer jullie op het strand of bij het zwembad zijn. Kinderen kunnen zelfs thuis op het balkon, in de tuin, op school of in het park verbranden door de sterke zonnestralen.

Hier zijn een paar tips om je kind goed te beschermen:

Kleed je kinderen in kleding waarmee hun huid zoveel mogelijk wordt bedekt. Kies voor lichte stof die niet te warm kan worden. Kies bij dagjes op het strand voor zwemkleding waarmee grote delen van het lichaam van je kindje worden bedekt. Dit maakt het eenvoudiger om de rest van de blote huid in te smeren met de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème.

Zwemkleding met UV-bescherming voor kinderen.

Dergelijke zwemkleding is essentieel voor je kinderen, zodat ze zorgeloos in het water kunnen spelen.

Breng zonnebrandcrème aan op alle delen van de huid die niet door de zwemkleding worden bedekt. Kies voor een crème met beschermingsfactor 50+. Daarnaast moet de crème beschermen tegen zowel UVB- als UVA-straling en moet deze waterproof zijn. Breng 20 minuten voor vertrek de zonnebrandcrème aan op het gezicht, de armen, de benen en alle andere niet-bedekte delen. Breng elke 2 uur opnieuw zonnebrandcrème aan of telkens wanneer je je kindje met een handdoek afdroogt.

Wat betreft de zonbeschermingsfactor zijn er verschillende niveaus:

SPF 6-10 – laag
SPF 10-25 – gemiddeld
SPF 30-50 – hoog
SPF 50+ – extra hoog

Het dragen van een hoed is ook erg belangrijk. Kies een hoed die het gezicht, de nek, ogen en oren van je kindje beschermt en die de juiste maat heeft, zodat deze niet van het hoofd glijdt. Houd je kindje zoveel mogelijk in de schaduw.

Vergeet de zonnebril niet. Koop een zonnebril met UV-bescherming. We raden categorie 2, 3 of 4 aan. Categorie 0 en 1 bieden niet genoeg UV-bescherming.

Vermijd de zon op tijdstippen waarop de zon het krachtigst is. Tussen 10:00 en 17:00 zijn de zonnestralen meestal erg sterk. Vermijd dat je kindje tussen deze tijdstippen langdurig in de zon is.

Naast alle bovenstaande tips, moet je niet vergeten om zelf het goede voorbeeld te geven. Bescherm jezelf, dan leren je kinderen om hetzelfde te doen.

Vergeet niet dat de zon ook voordelen heeft. Naast een gevarieerd dieet, sportactiviteiten en een goede nachtrust bevordert de zon ons fysieke en mentale welzijn. We moeten op een verantwoordelijke manier van de zon genieten!

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Volg ons op Instagram