Hoe kies je babykleertjes

Babykleertjes uitzoeken is een van de eerste uitdagingen waar je als ouder mee te maken krijgt. Tijdens de eerste maanden is de huid van je baby dunner en vijf keer zo gevoelig als die van een volwassene. Het huidje moet zo goed mogelijk worden beschermd omdat het dragen van de verkeerde stoffen tot irritatie, allergieën en andere dermatologische problemen kan leiden.

Hier zijn een aantal tips voor het kiezen van babykleertjes:

Natuurlijke vezels zijn de beste keuze

Synthetische kleertjes zien er misschien mooi uit, maar ze kunnen behandeld zijn met verschillende chemicaliën die giftig kunnen zijn voor je kindje. Ze kunnen een schimmelinfectie veroorzaken of een allergische reactie uitlokken. Door de baby kleertjes van natuurlijke vezels aan te trekken, kan de huid goed ademen. Deze kleertjes zitten comfortabel en zijn een stuk duurzamer.

Als je babykleertjes koopt, kijk dan goed naar het wasetiket om te zien van welke materialen ze zijn gemaakt. Katoen, linnen, merinowol, hennepstof, jute of zijde kunnen prima. Maar we raden je aan om synthetische materialen zoals acryl, polyester, kunstzijde, nylon en lycra te vermijden.

Ga voor biologisch katoen

Dit wordt geteeld in een omgeving zonder vervuiling en er worden geen pesticiden, insecticiden, meststoffen of andere chemicaliën gebruikt. Normaal katoen kan sporen van deze chemicaliën bevatten en deze kunnen de huid van je kindje binnendringen. Voor kinderen met constitutioneel eczeem is het essentieel dat je kleertjes uitzoekt die niet chemisch behandeld zijn. Maar een ‘schone’ garderobe is natuurlijk voor alle kinderen aan te raden, omdat ze helpen om toekomstige allergieën te voorkomen.

Koop bij voorkeur kleding met een GOTS- of een OEKO-TEX® STANDARD 100-certificering.

De GOTS (Global Organic Textile Standard) is een wereldwijd erkende norm voor de verwerking van biologisch textiel. Textiel met een GOTS-label moet voor minimaal 95% uit biologische vezels bestaan.

Voor een Oeko-Tex Standard 100-certificering moet een stof vrij zijn van meer dan 100 middelen die bekendstaan als schadelijk voor mensen.

Babykleertjes moeten comfortabel zitten

Baby’s slapen erg veel, dus kies stoffen die licht en zacht zijn, fijn aanvoelen en zweet opnemen.
Voor je kindje moet je kijken naar comfort, maar voor jezelf is het ook handig om te kijken hoe gemakkelijk de kleding is in het gebruik. Baby’s moeten vaak verschoond worden dus kun je het beste materialen kiezen die snel drogen.

Kies babykleertjes die gemakkelijk aan te trekken zijn

Kijk goed naar de kraag, de mouwen en de pijpen. Deze moeten ruim vallen. Zoek naar kleding die voorop drukknopen of een rits heeft. Hierdoor wordt het omkleden gemakkelijker voor zowel jou als je baby aangezien de baby dan minder snel onrustig wordt.

En als laatste, kijk niet zozeer naar de prijs maar vooral naar de kwaliteit van een product. De kleine prijsjes kunnen heel verleidelijk zijn, maar als het om de gezondheid van onze kinderen gaat moeten we toch kiezen wat het beste is. Onze kinderen moeten veilig kunnen opgroeien. Naast gezonde voeding en een goed leefpatroon, spelen de materialen die kinderen dragen ook een belangrijke rol in een goede ontwikkeling.

We raden je aan te investeren in babykleding met een goede kwaliteit en voldoende informatie in te winnen voordat je iets koopt!

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Volg ons op Instagram