Hoe kies je de geschickte regenkleding voor je kind?

Wanneer je van plan bent de regengarderobe van je kleintje te hernieuwen, kan je je misschien overweldigd voelen door de veelheid aan beschikbare opties. Er is geen reden tot paniek. De beslissing zal gemakkelijker zijn als je begint na te denken over de wijze waarop je de kleding zal gebruiken.

Hier zijn enkele criteria die je zullen helpen bij het kopen van de perfecte regenkleding voor je kind:

Hoeveel tijd zullen jullie in de natuur doorbrengen

Als jullie alleen een wandeling in het park maken, hoef je waarschijnlijk geen technische regenkleding te kopen. Als jullie van wandelen houden, vaak tenten of lang wandelen in het bos, kies dan voor praktische kleding, die het hele regenseizoen dekt, van lente tot herfst.

De leeftijd van het kind

Jongere kinderen voelen zich aangetrokken tot kleurrijke patronen. Belangrijk voor hen is dat de kleding hen niet stoort als ze bewegen en ze droog houdt als op de glijbaan komen of in  plasen springen. Doordat het activiteitenniveau lager is, zal het kleintje niet zo veel zweten, daarom is het ademend vermogen van het materiaal minder belangrijk. In plaats daarvan is het noodzakkelijk dat de regenkleding hem daarbij een minimale thermische isolatie biedt.

De stijl van de regenkleding is ook van belang. Je kunt kiezen voor een regenjas en broek, maar in het geval van een jonger kind zal het makkelijker zijn om hem met een waterdichte overall voor kinderen aan te kleden.

Hoe vaak zal hij regenkleding gebruiken

Als de kleine naa een kleuterschool in de natuur gaat, betekent dit dat de regenkleding ook kan worden gebruikt als er buiten alleen modder is. Bovendien, voor de gene die naar de kleuterschool gaan is het ook belangrijk dat ze zichzelf kunnen aankleden. Een regenoveraal voor kinderen is veel gemakkelijker aan te doen als een tweedelig pak.

Als je in een regenachtig gebied woont, is het mogelijk dat deze kleding heel vaak wordt gebruikt, zelfs in de zomer.

De activiteiten die hij zal hebben

Je zou voor een duurzaam materiaal moeten kiezen als je kind de regenkleding intens zal gebruiken. Spelen in de modder, rollen in het natte gras of bladeren, kruipen op handen en voeten, in het geval van jonge kinderen, al dat stelt het materiaal op de proef.

Waarom kiezen voor regenoveralls voor kinderen van softshell

De softshell is licht, flexibel en neemt weinig opslagruimte in beslag. Kleiding gemaakt van dit materiaal zijn ideaal om te worden opgevouwd en in een rugzaak bewaard tijdens een wandeling. Het beschermt het kleintje tegen water en wind, is slijtvast en je kan het extreem makkelijk schoonmaken. Op deze manier kan je het kind naar believen laten spelen of zelfs leren voorbij te lopen, en hoef je zich geen zorgen te maken dat het nat of bevlekt wordt. Veeg het materiaal gewoon af met een vochtige doek of servet en de kleding zal als nieuw eruit zien.

Naast de hoge ondoordringbaarheid van het materiaal (10.000 kolommen water), is de waterdichte iELM overall voor kinderen bekleed met een dunne laag fleece die zeer goed isoleert. Het lijkt misschien vreemd om te kiezen voor gevoerde regenkleding, maar zelfs in de zomer kan de kleine veel tijd doorbrengen op de vochtige grond. Daarom is het goed dat kleding een minimum aan thermisch comfort biedt.

Bovendien, zelfs als hij meet fysieke inspanning maakt, zal de kleine niet zweten. De softshell die wordt gebruikt bij de fabricage van iELM-overalls zorgt voor een goede ventilatie.

Ongeacht het type regenkleding je kiest, houd rekening met zowel de manier waarop het kind ze zal gebruiken als met zijn comfort. Regen kan erg leuk zijn als je goed bent uitgerust.

 

 

Previous Post
Next Post

Leave a Reply