Hoe kies je de kleding van je kind voor de kleuterschool?

Elk jaar, als de school op het punt staat te beginnen, praten de opvoedingsblogs en de oudergroepen op Facebook allemaal over één ding: welke kinderkleding ze moeten kiezen voor de kleuterschool.

Of je nu al een lijstje van de kleding van de kleuterschool hebt ontvangen of je probeert je inspiratie online te vinden, raak niet in paniek. De dingen zijn niet zo ingewikkeld als ze lijken. Een goed uitgewerkt plan zal je helpen om door de honderden lijsten en aanbevelingen te varen die je online vindt.

Hier zijn een paar suggesties die u zullen helpen beter te organiseren:

 

Winkelplan

Begin met het vaststellen van de belangrijkste categorieën van kinderkleding die je nodig hebt tijdens een schooljaar. De eenvoudigste manier is om de kleuterkleding te plannen in lagen die je apart of samen kunt gebruiken, afhankelijk van het seizoen.

 

Ondergoed

Als uw peuter luiervrij is, moet u minstens één extra onderbroek meenemen voor die onaangename situaties. Het verdient de voorkeur om natuurlijke stoffen te gebruiken, zoals biologisch katoen, bamboe of modaal. Afhankelijk van hoe vaak u van plan bent uw wasmachine te gebruiken, kunt u uitrekenen hoeveel onderbroeken u moet kopen.

Voor de winter moet je wat wollen sokken en kousen op de lijst zetten. Ze zullen onbetaalbaar zijn in de vriesdagen of tijdens het spelen in de sneeuw.

 

De basislaag

Of het nu gaat om een vest, T-shirt of een ondershirt met lange mouwen, deze items zullen meerdere rollen vervullen, van de lente tot de winter. U kunt ze gebruiken als een buitenlaag in de late winter en aan het begin van de herfst. Als de temperatuur daalt, zal uw kind ze onder dikkere kleding dragen terwijl hij of zij buiten is.

Hun rol is om transpiratie te absorberen en de lichaamswarmte zo dicht mogelijk bij de huid te houden. Ook in dit geval raden wij u aan om te kiezen voor natuurlijke stoffen, zoals biologische katoen of wol. Omdat ze naast de huid van uw peuter liggen, kunt u beter kiezen voor kleding die niet chemisch behandeld is. Controleer voor katoen het label en kies voor de stoffen met biologische certificering (zoals GOTS – Global Organic Textile Standard – de hoogste stofcertificering). Deze certificering is een garantie dat alle processen waaraan het katoen is blootgesteld, van zaad tot stof, veilig waren voor het milieu en de mens.

Voor het hele schooljaar kunt u een paar sets van blouses en leggings kopen die uw kind in de klas, of buiten, onder de dikkere kleren zal dragen. Sommige moeders bevelen tot 10 sets aan, anderen denken dat 4-5 voldoende is. U kunt het aantal bepalen op basis van hoe vaak u van plan bent te wassen en hoe ondeugend uw kind is. Als uw kind een miniatuur Picasso is, wilt u er misschien voor zorgen dat u genoeg kleren heeft om zijn/haar creativiteit niet te beperken.

 

De middelste laag

De tweede laag kan worden gebruikt voor extra warmte tijdens de vorstdagen, maar ook als buitenlaag tijdens de herfst of het voorjaar.

We raden twee of drie items aan die een must-buy zijn: een trui/vest, een capuchon en een katoenen jumpsuit, zoals die van iELM. Dit laatste heeft het voordeel dat het gemakkelijk aan te trekken is en dat het je kleintje overal warm houdt.

 

De buitenste laag

Deze categorie brengt meestal de meeste ouders in verwarring. De online lijsten bevatten valjassen, winterjassen, regen- en winddichte jassen, elk met een geschikte broek. Het budget neemt exponentieel toe, je pols loopt op hol en de paniek slaat toe. Als je er ook nog eens rekening mee houdt dat een opgroeiend kind deze artikelen maar een seizoen lang draagt, dan raak je al hyperventilatie.

Natuurlijk kunt u een set van elke categorie kopen of, als u uw budget wilt beschermen en wat geld over hebt voor de wintervakantie, kunt u slimme oplossingen vinden om een breder scala aan situaties te dekken.

De softshell heeft het voordeel dat hij vele rollen vervult: hij bewaart de warmte binnenin, is wind- en waterafstotend en laat de huid ademen. Omdat softshell een technische stof is, is het licht en beperkt het de beweging van het kind niet. Deze kleding is ook gemakkelijk te reinigen, een bonus voor de liefhebbers van modder, zand of plassen. Als u een softshell-jumpsuit koopt (of twee, om een reservejumpsuit te hebben), kunt u het hele koude seizoen bedekken, inclusief het natte of winderige weer. U kunt een extra laag of twee onder de jumpsuit leggen en deze ook in de winter gebruiken.

 

Schoenen

Voor de kleuterschool heeft u een paar comfortabele binnenslippers nodig. Die met flexibele, anti-slip zool en gemakkelijk aan te trekken zijn beter voor de kleintjes (De kinderen die niet gewend zijn om hun schoenveters vast te binden zijn erg dol op de klittenband).

Voor buitenactiviteiten moet je minstens 3 paar schoenen of lichte laarzen voor het hele schooljaar kopen: een paar schoenen of lichte laarzen voor het val-veer seizoen, een paar regenlaarzen, en een paar sneeuwschoenen.

We raden u niet aan om meer dan één type schoen van hetzelfde aantal te kopen. Gebaseerd op de leeftijd van het kind, gaan hun voeten over naar de volgende maat in 2 tot 6 maanden.

Let op bij de keuze van de schoenmaat. Meet de voet op en volg de maattabel van de fabrikant. De afmetingen kunnen verschillen tussen de verschillende merken.

 

Winteraccessoires

Investeer in een set van een hoed, sjaal en handschoenen om het hele seizoen (of, als je geluk hebt, zelfs de volgende winter) te bedekken. Kies warme vezels, zoals merinoswol, alpaca of kasjmier. Voor de valveren kiest u voor biologisch katoen.

 

Voor baby’s kan een bivakmuts een betere investering zijn, omdat je dan geen aparte sjaal hoeft te kopen.

Ongeacht het budget, de leeftijd of de ervaring, we hopen dat bovenstaande lijst u zal helpen om uw eigen plan te maken voor de boodschappen van dit jaar.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply