Sprookjes en sprookjesachtig in kinderjaren

Wij dachten vandaag aan de kindertijd. Zo simpel. We denken eigenlijk elke dag daaraan. Di tis onze taak!

Hier bij iELM gaan we altijd weer terug naar de eerste jaren van ons leven, op zoek naar de openheid, verbeeldingskracht en vreugde dat wij permanent beleven, en proberen wij te vinden wat precies de bron was van deze prachtige gevoelens, wat was het dat onze opgewektheid en speelsheid inspireerde?

”We worden weer kinderen”, echt, want we hebben zoveel te leren van hen!De wereld van kinderen is een speciale plaats waar prachtige dingen gebeuren, in onze verbeelding. Nooit is er iets saai in deze aparte wereld, want het landschap verandert voortdurend, figuren verschijnen en verdwijnen, ze krijgen nieuwe krachten of veranderen van hun uiterlijk en worden sprookjesachtige wezens, uit dromen geboren. De kleintjes zullen in dit prachtige rijk helden om te volgen, uitdagingen en overwinningen, unieke ervaringen en oneindige spelletjes.De wereld van kinderen is rijk aan unieke kleuren en texturen. Volgens de onderzoeken, beginnen baby’s geleidelijk kleuren te onderscheiden rond de leeftijd van 5 maanden. De kleurrijke schouw is één van de meest aantrekkelijke punten voor jonge en zeer jonge kinderen, tijdens het ontdekken – in de microkosmos van kinderen vermengen zich de kleuren op onverwachte manieren, en creëren ze op hun beurt kleine verhalenwerelden, definiëren en schetsen ze objecten; zo kunnen de kinderen zich uitdrukken door middel van de kleuren, leren ze associaties te leggen en creatief te worden. Hebben jullie opgemerkt hoe wij onze hele leven trouw blijven aan bepaalde kleuren? Zou het een herinnering aan de kindertijd kunnen zijn?In de wereld van kinderen wonen talloze sprookjesachtige dieren, die uniek zij als kleur en vorm. Deze fantastische wezens nemen deel aan de avonturen van het sprookje, of het nu op aarde of op de oceaan plaatsvindt, of op een andere planeet; ze kunnen gevleugeld zijn, ze kunnen half mens zijn, ze kunnen praten, ze kunnen tijd en ruimte overschrijden, ze zijn ongeëvenaard. Bij het kiezen van textiel voor iELM-kleding, is ons denkperspectief dat van de kinderen: welke materialen zou de levensvreugde in de wereld van kinderen ontwaken? Misschien een print die hen altijd herinnert aan deze verhalenomgeving, misschien een model met fantastische dieren, of misschien een speciale textuur waarop veel ongewone kleuren zijn gestapeld?
Als we terugkeren naar de wereld van kinderen, beseffen we het immense potentieel van dit kleurrijk fantastisch en betoverend denkbeeldige plan, waardoor we van de vroegste tijden worden wie we in de toekomst zullen zijn.

We willen de kleine droomontdekkingsreizigers zo veel mogelijk aanmoedigen en ondersteunen op hun lange reis, het leven. Laten we naar de wereld van kinderen varen, dus!

Next Post

Leave a Reply