Wat is de beste kinderkleding in het koude seizoen?

In het koude seizoen vragen ouders zich af hoe ze hun kinderen moeten kleden zodat ze niet verkouden worden, maar zich tegelijkertijd op hun gemak voelen. Om het spel niet door de kou te laten onderbreken, is het belangrijk dat het kleintje behoorlijk gekleed is. In dit opzicht kan je kiezen voor kinderkleding gemaakt van softshell-materiaal.

Hoe dik moet kinderleding zijn?

Een algemene vuistregel is om te overwegen hoe je gekleed bent. Baby’s jonger dan 6 maanden ontvangen een extra laag babykleding. Als je bijvoorbeeld een blouse met lange mouwen onder het dikke jasje hebt, kleed je de kleine op dezelfde manier aan, maar voeg je een trui toe. 

Houd toch de reacties van je kind in het oog. Sommige mensen voelen koud heviger aan en hebben dikkere kleding nodig, terwijl anderen dunner kleding aan kunnen hebben. Als je kleintje je niet kan vertellen wanneer het koud of warm is, controleer dan of hij of zij in de kin heeft gezweet en probeer een andere laag kleding te verwijderen. Als het gebied koud is, heeft het je kind waarschijnlijk ook koud.

Houd ook rekening met het activiteitsniveau van je kind. Een baby die nog niet gaat en al zijn tijd in een kinderwagen doorbrengt, moet dikker gekleed zijn dan een kind dat al rent en klimt. Evenzo is een gedragen baby beter beschermd tegen de kou dan een baby die in de wagen wordt rondgewandelt.

Foto: saandraoberg

Hoeveel lagen babykleding zijn er nodig om het thermische comfort van jouw kleintje te garanderen?

Wanneer je je kind in kinderkleding aankleedt, om uit te gaan, worden er 3 lagen aanbevolen: een basislaag die transpiratie absorbeert en het lichaam warm houdt, een tussenlaag voor extra thermische isolatie en een buitenste, isolerende laag, die het tegen slecht weer (regen, wind, sneeuw, vorst) beschermt. De eerste laag kinderkleding – de basislaag

Het wordt aanbevolen dat deze wordt gemaakt van natuurlijke vezels, met een goed vochtabsorptievermogen, zoals wol, zijde of biologisch katoen. Basiskleding moet snel drogen en lichaamswarmte behouden, zelfs ze het nat zijn.

De tweede laag kinderkleding – de tussenlaag

De doel van de tussenlaag is om extra bescherming tegen de kou te bieden, maar moet licht genoeg zijn om geen ongemak te veroorzaken. Je kunt kiezen voor polar fleece, wollen jassen of een jersey jumpsuit zoals de iELM, perfect ook om binnenshuis te spelen.

Derde laag kinderkleding – de buitenste laag 

Als buitenste laag wordt aanbevolen dat het kind kinderkleding draagt in een waterdicht materiaal dat bescherming biedt tegen wind en water. Een ideale optie is de iELM jumpsuit, gemaakt van softshell, een materiaal met een glad oppervlak en slijtvast, gevoerd met warme en zachte fleece, waardoor de babyhuid kan ademen.

Op deze wijze, gekleed in kinderkleding die geschikt is voor het koude seizoen, kunnen de kleintjes vrij buiten spelen. 

 

Main Foto: detweelingzusjes

Previous Post
Next Post

Leave a Reply