Wat voor boeken leze de kinderen in de herfst?

Nieuwsgierig van natuur, willen kinderen nieuwe werelden ontdekken, nieuwe dingen leren en nieuwe emoties ervaren. Door hun interesse in lezen te weken, openen wij voor hen niet alleen de poort naar opleiding, maar ook naar verbeeldingskracht, creativiteit en innovatie.

Wij, ouders en kleintjes, vinden hen leuk in de herfst om comfortabel op de bank te gaan zitten, gekleed in de meest comfortabele kleding en ketelpakken, gedekt met een warme deken, en te bladeren door iedere bladzijde van kinderverhalenboeken. Elk personage inspireert en leert een waardevolle les, en elk verhaal is een nieuw avontuur. De stem van de moeder of van de vader klinkt het beste als we ze in hun armen zijn en veel vragen stellen over wat we net samen hebben gelezen.

iELM heeft met enkele moeders en vaders gesproken, en heeft wat aanbevelingen verzameld van bijzondere boeken in de universele literatuur voor kinderen tussen 1 en 5 jaar oud. We vermelden ze op volgorde van voorkeuren van kinderen:

 • ”De rups smulpaap”, door Eric Carle, en bijzonder boek met bijzondere illustraties.
 • ”Knopje” en ”Knopje`s zak”, geschreven door Don Freeman, een boek dat spreekt over vriendschap.
 • De boekcollectie met de olifant Elmer, auteur David McKee; Elmer de olifant leert ons dat het absoluut ok is om anders te zijn dan degenen om je heen.
 • ”Het meisje dat de dromen kleurt”, geschreven door Klaus Baumgart, vertelt een verhaal met het onderwerp: waar komen onze dromen vandaan?
 • ”Wandelend door seizoenen”, een boekcollectie geschreven door Rotraut Susanne Berner; de ouders bouwen het verhaal hunzelf, hebben als inspiratiepunt de fantastische illustraties van deze boeken.
 • ”De avonturen van het wormpje Oli”, door Olga Gudynn, met op de voorgrond een moedig maar afgedwaald personage: het wormpje Oli.
 • ”Het meisje dat wilde de boeken redden”, een verhaal ontworpen door Klaus Hagerup en Lisa Aisato over een meisje bang om te groeien, en dat boeken zeer lief had.
 • ”Erus in de Geduldsvallei” en ”Erus in de Generositeitsvallei”, eerste twee volumes van de vier geschreven door Alec Blenche.
 • ”De avonturen van Geenideetje en van zijn vrienden”, geschreven door Nikolai Nosov.
 • ”De stenen van Aston”, het vrehaal van een hondje die stenen op de straat verzamelde, verbeeld door Lotta Geffenblad.
 • ”De berenschool” en ”De streek van Jackie”, door Hirozuki Aihara. Het gemeenschappelijke personage van beide boeken is een beermeisje, Jackie.

De voordelen van het lezen van verhalenboeken naast onze kinderen zijn bekend, hieronder de beeldherkenning, geheugenontwikkeling, ontwikkeling van de observatie, verrijking van de woordenschat van de kinderen en nog veel meer.

Welke boeken lees je met je kleintjes?

Previous Post
Next Post

Leave a Reply