Zo leer je je kinderen om van de natuur te houden

Uit onderzoek blijkt dat de eerste 14 jaar voor kinderen het belangrijkst zijn als het gaat om een band opbouwen met de natuur. Kinderen zijn van nature aangetrokken tot het buitenleven en dieren. Ze hebben hier een grote fascinatie voor en kunnen niet wachten om op ontdekking uit te gaan.

Ouders spelen een cruciale rol bij de band die hun kinderen opbouwen met de natuur. We moeten kinderen voortdurend de kans geven om met de natuur in aanraking te komen door middel van spelletjes, wandelingen, kampeervakanties en leerzame buitenactiviteiten.

Hier zijn 4 ideeën die ervoor zorgen dat je kinderen van de natuur gaan houden:

1. Geef het goede voorbeeld

Kinderen leren vooral door middel van nadoen. Als je kinderen zien dat jij de hele dag op je telefoon bezig bent, gaan zij dat ook doen. Maar als je interesse toont in de natuur, krijgen zij ook zin om buiten op ontdekking uit te gaan. Maak tijd vrij om buiten te zijn. Praat op een positieve en respectvolle manier over de natuur en laat je kinderen zien hoe je goed voor de natuur kunt zorgen.

2. Laat je kinderen wroeten in de modder

Kinderen vinden het geweldig om vies te worden, in plassen te springen en te spelen met zand en modder. In plaats van kinderen te verbieden om vies te worden, kun je het beste kinderkleding kopen die minder snel vies wordt of reservekleding meenemen in je tas. Laat je kinderen wroeten in de modder in de tuin of in het bos, zodat ze de verschillende lagen in de grond en regenwormen kunnen ontdekken.

3. Besteed meer geld aan activiteiten in plaats van spullen

Kinderen herinneren zich de tijd die je met ze doorbrengt beter dan de spullen die je voor ze koopt. Gezellig samenzijn met het gezin biedt ook de kans om je kinderen van alles te leren over de wereld om hen heen.

Een voordeel van de natuur ontdekken is dat deze activiteiten niet veel kosten. Als je niet veel geld hebt, kun je alsnog gaan wandelen, picknicken of het bos of park bezoeken.

4. Leer je kinderen survivalvaardigheden

Kinderen moeten weten dat ze altijd op hun ouders kunnen rekenen, maar we kunnen er niet altijd voor ze zijn. Activiteiten in de buitenlucht zijn de perfecte kans om ze te leren wat ze moeten doen als ze verdwaald raken. Het leren van dit soort vaardigheden is leuk en is bovendien een goede manier om in aanraking te komen met de natuur. Leer ze om een hutje te bouwen, water te vinden, vuur te maken, voedsel te vinden en hoe ze een kompas en een kaart moeten gebruiken.

Je hoeft geen boswachter of wetenschapper te zijn om de natuur te waarderen. Het enige wat daarvoor nodig is, is ontdekken en te leren waarom het zo belangrijk is voor onze toekomst om de natuur te beschermen.

Je kinderen de kans geven om helemaal op te gaan in de natuur is de eerste stap die ervoor zorgt dat ze leren om van de natuur te houden en ervoor te zorgen. De toekomst ligt tenslotte in hun handen!

VORIGE POST
VOLGENDE POST

Producten

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Volg ons op Instagram