Soms of vak wij, de volwassenen, zijn net als nieuwsgierig als de kinderen; we willen graag nieuwe methoden vinden om te variëren, om kleine veranderingen te brengen, zodat wij ons leven, onze gebruiken, onze routine veranderen. Wij zijn graag nieuwsgierig, en zo ontdekken wij nieuwe dingen iedere dag. Wij zijn dynamisch, en hebben de natuurlijke wens om actief te zijn en te evolueren. Onze energiebron, die dagelijks onze nieuwsgierigheid doorbrengt, is eigenlijk de eerste maaltijd van de dag. Met name jonge moeders wijn aangemoedigd om bepaald aandacht te besteden aan evenwichtige maaltijden tijdens een normale dag.
Voor ons begint alles met een uitgebreid ontbijt, die ons levenslust kan geven! Vandaag willen wij graag iets vertellen over een van onze recepten, dat wij hebben geleerd bij het kantoor van iELM, in een pauze; de auteur is eigenlijk een van onze collega`s.
Aanvankelijk, moeten wij het wel zeggen, de heruitvinding van de klassieke pannenkoekenrecept, in combinatie met het recept voor Amerikaanse donzige pannenkoeken, zei ons niet echt veel. Maar het resultaat heeft ons wel overtuigd dat het inderdaad een lekkere alternatief is voor het begin van een nieuwe dag. En een gezond begin ook nog!
De nodige ingrediënten voor de pannenkoeken zijn als volgt: 2 eieren, 250 gram grof tarwemeel, 250 gram melk (kokosmelk, amandelmelk, sojamelk, afhankelijk vand e voorkeuren), een beetje bakpoeder, kaneel en vanille naar smaak. De eieren goed slagen (een keukenmixer of keukenrobot kunnen handig zijn, maar zijn niet verplicht), en daarna de andere ingrediënten geleidelijk toevoegen, totdat een homogene melkvloeistof wordt verkregen, niet te dun of te dik. Aanpassingen kunnen ter plekke gedaan zijn, afhankelijk van hoe je het deeg voelt. Met een kleine pollepel wordt het deeg uit de schaal gehaald en in een normale pan gegoten (helemaal geen olie gebruiken in de pan). De deegafvoer methode is belangrijk voor de vorm van de pannenkoek: het is aan te radende pollepel niet te bewegen en de stroomlijn op een centrale as te richten. Daarna gebruiken wij een platte pallet waarmee we de pannenkoeken van de ene naar de andere kant draaien totdat ze zo bruin worden als wij wensen. De grootte van een pannenkoek is ongeveer zo de grootte van je handpalm.
Voor de afwerking kan je elke smulpaap zijn fantasie vrijlaten. Wij hebben gebruikt geplette noten, agavesiroop en rode druiven, of klassiek, bio pindakaas. Voor de kinderen, houden we van de variant met bio boter (of ghee, de geklaarde boter van India), en ongezoete confituur bovenop, of de combinatie van honing, banaan en elke soort ongekookte noten, of de combinatie van vers bosvruchten, bio cacaopoeder en verse yoghurt. We zijn ervan overtuigd dat u de meest heerlijke optie voor u zult vinden!
Vergeet niet te glimlachen! Je hebt net een prachtige dag begonnen door je lichaam te voeden met een lekker, gemakkelijk te bereiden, niet-gefrituurd gerecht gebaseerd op een meel met een lange digestietijd, met een positief effect op de maag, en dat bevat geen toegevoegde suiker – een echte bron van eiwitten en energie.